«Скорпіон АГРО» – це нова безпілотна платформа для агропромислового комплексу, яка розроблена інженерами компанії «ІНФОКОМ ЛТД» для вирішення сільськогосподарських завдань.
Компанія «ІНФОКОМ ЛТД» розробляє і виробляє безпілотні роботизовані платформи подвійного призначення, перше призначення – військове, друге – сільськогосподарське. Техніка, яка створюється для військових цілей, довгий час простоює, а безпілотні комплекси для АПК можуть бути постійно залучені в роботі навесні, восени та влітку.
Безпілотна роботизована платформа «Скорпіон АГРО» практично ідентична платформі, яка використовується для військових цілей. Замість турелі, до роботизованої платформи приєднується плуг або інше сільськогосподарське обладнання.

Сфери застосування платформи «Скорпіон АГРО»:

  • Орні роботи
  • Моніторинг обробленої землі – в парі з дроном
  • Боротьба з бур’янами (опціонально)

Комбінуючи роботу роботизованої платформи з дроном здійснюється моніторинг обробленої землі, тим самим коректуючи дії платформи «Скорпіон АГРО».

Основні характеристики безпілотної роботизованої платформи «Скорпіон АГРО»:

Material flow control

Автономний рух по заданому маршруту

remote-control

Дистанційне керування оператором за допомогою комп’ютера, планшета або смартфона.

Оснащення інтелектуальною системою, яка здійснює необхідні маневри, виконуючи завдання з мінімальними похибками, визначає межі поля

Розпізнавання стаціонарних і рухомих перешкод, об’їзд їх і оповіщення оператора завдяки лідару, камерам і сенсорам

Переваги використання безпілотних роботизованих платформ у сільському господарстві:

Рух роботизованих платформ здійснюється на електричній тязі. Біля поля можна розташувати сонячні панелі, встановити зарядні пристрої та заряджати акумулятор платформи. У планах компанії – створення такої роботизованої платформи, яка може автономно заряджатися. Безпілотна платформа «Скорпіон АГРО» не використовує бензин і не забруднює навколишнє середовище, заряджаючись від електрики або від сонячної енергії.

Платформою може управляти будь-яка людина. Використання роботизованих платформ в сільському господарстві дає можливість створювати робочі місця для людей з обмеженими можливостями.

Безпілотна роботизована платформа «Скорпіон АГРО» може рухатися автономно по заданому маршруту, виконуючи поставлені завдання, а оператор може віддалено спостерігати за процесом.

У разі війни безпілотну платформу «Скорпіон АГРО» можна переобладнати у військовий роботизований комплекс, оснастивши її бронею, туреллю, малим зенітним комплексом або іншою зброєю.

Оператор, що керує роботизованими платформами може перебувати в комфортних умовах і дистанційно керувати всім процесом.

Крім готового рішення для АПК – роботизованої платформи «Скорпіон АГРО» компанія «ІНФОКОМ ЛТД» може обладнати комбайн, сіялку та іншу сільськогосподарську техніку пристроєм безпілотного управління, забезпечивши їх автономну роботу.

Генеральний директор компанії «ІНФОКОМ ЛТД» і автор ідеї – Едуард Анатолійович Троценко поділився своїм баченням розвитку безпілотних технологій в АПК: «У майбутньому можна організувати так звані «SMART-бригади» на базі аграрних роботизованих платформ, які будуть найматися фермерами для виконання тих чи інших задач. Ця техніка може працювати цілодобово, витрачаючи час тільки на підзарядку. Ми плануємо застосовувати швидкі зарядні станції, такі ж як ми виробляємо для зарядки електромобілів.»

В майбутньому планується створення роботизованої платформи, яка крім здійснення функцій, пов’язаних з обробкою землі, буде знищувати бур’яни за допомогою лазера і з застосуванням нейронних зв’язків і машинного зору.
Безпілотна платформа, розпізнаючи той чи інший бур’ян навколо корисної рослини, зможе видаляти їх за допомогою лазеру. Тим самим знижується застосування фермерами гербіцидів і підвищується якість землі, яку ними не обробляють.